Vaarallinen netti-ilmiö oli liikaa – YouTube poistaa käyttäjätilejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on kauhisteltu viime päivinä erikoista haastetta, jossa pureskellaan Tide Pod -pesuainekapseleita. Nyt Youtube on jo joutunut puuttumaan videoihin, joissa ihmiset kuvaavat itseään pureskelemassa tai jopa syömässä myrkyllisiä kapseleita.

Youtube on alkanut poistamaan pesuainekapselivideoita palvelimeltaan ja kieltänyt niiden jakamisen. Kiellon uhmaaminen voi johtaa jopa oman Youtube-kanavan poistamiseen.

– Youtuben säännöt kieltävät vaarallisiin ja fyysistä harmia aiheuttaviin tekoihin yllittävän materiaalin. Pyrimme postamaan nopeasti ne ilmiannetut videot, jotka rikkovat sääntöä, Youtuben edustaja kertoi Fast Company -sivustolle.

Pesuainekapselihaaste lähti liikkeelle vitsistä, joka liittyi niiden karkkia muistuttavaan värikkääseen ulkomuotoon. Valitettavasti jotkut ovat ottaneet vitsin tosissaan. Viimeisten viikkojen aikana kapselien pureminen on näkynyt muun muassa lisääntyneinä yhteydenottoina myrkytyskeskuksiin.

Pesuaineiden syöminen ei ole missään tapauksessa suositeltavaa. Ne voivat aiheuttaa vatsaongelmia, pahoinvointia ja oksentua. Pahimmassa tapauksessa pesuaineet voivat johtaa hengitysvaikeuksiin ja kuolemaan.