Vaarallisia muotidieettejä jo 1800-luvulla: ”Sivuoireina sokeutuminen ja kuolema”

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset ovat kautta aikojen olleet huolissaan omasta ulkonäöstään ja koostaan. Se onkin suuri syy siihen, minkä vuoksi ihmiset ovat jatkuvasti etsineet uusia ja entistä tehokkaampia laihdutuskeinoja päästäkseen ylimääräisistä kiloista eroon.

Woman’s Health -sivusto on esitellyt havainnollistavalla videollaan millaiset laihdutuskuurit ovat nousseet muotivillityksiksi asti. Videolla nähdään miten naiset ovat yrittäneet pudottaa painoaan 1800-luvulla ja sen jälkeen. Vuosisadan alussa naiset olivat niin epätoivoisia, että yrittivät laihduttaa pillereillä, joiden sivuoireita olivat sokeutuminen, maksan pettäminen ja kuolema.

Myös etikkaveden juominen ja lapamadot olivat yleinen keino, joiden avulla ihmiset yrittivät laihduttaa. Useimmat laihdutuskeinot liittyivät kaikkeen muuhun kuin terveelliseen ruokavalioon tai liikuntaan. Painoa yritettiin pudottaa erilaisilla vippaskonsteilla, joiden eteen tarvitsee nähdä mahdollisimman vähän vaivaa.