Applen Siri nolasi naisen – lähetti viestin ihastukselle

Digi · Terhi Piiroinen

Siri on Applen iOS-laitteiden avustaja, joka ottaa vastaan äänikomentoja. Siri vastaa erilaisiin kysymyksiin ja käyttää puhelinta komennoilla. Nyt eräs nainen on joutunut noloon tilanteeseen Sirin lähetettyä tekstiviestin hänen ihastukselleen.

Ceci-niminen neitokainen oli kysynyt Siri-assistentiltaan, miksi eräs mies ei koskaan tekstannut hänelle. Hän mainitsi ihastuksensa nimen Sirille, ja tästä avustaja teki johtopäätöksen, että sen oli lähetettävä viesti kyseiselle herralle. Siri lähetti Cecin puhelimesta miehelle kysymyksen, että miksi hän ei koskaan tekstannut hänelle. Nainen joutui paniikkiin ja painoi vahingossa Lähetä-nappia. Hän paljasti nolon kokemuksen Twitterissä.

Myöhemmin Ceci paljasti, että hänen ihastuksensa tekstasi hänelle paljon myöhemmin vastauksena: ”Haha”. Tulevaisuudessa digiavustajilla tulee olemaan suurempi rooli ihmisten elämässä. Teknologiajätti Applella on parhaillaan menossa hanke, jonka kulkee koodinimellä Invisible Hand, eli näkymätön käsi. Prototyypissä tetsataan, kuinka puhelimen ja tablettitietokoneiden erilaisia ominaisuuksia voi hallita pelkästään Sirin ja sen vastaanottamien käskyjen avulla.