Mainoskuvat alistivat naisia – sitten tilanne käännettiin aivan toiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Valokuvaaja Eli Rezkallah on Beirutissa syntynyt taiteilija, joka on kohahduttanut upeilla visuaalisilla taideteoksillaan sekä lehtien palstoilla että sosiaalisessa mediassa. Nyt hän on uusimmissa valokuvissaan kuvitellut, millainen todellisuus vanhoissa valokuvissa olisi mikäli seksistinen epätasa-arvo kohdistuisikin miehiin.

Eli Rezkallah oli kuullut miten alistavasti hänen setänsä olivat puhuneet naisista. Vanhojen miesten mielestä naiset kuuluivat keittiöön ja heidän tuli muutenkin täyttää naiselliset velvollisuutensa. Rezkallah oli yllättynyt siitä, että vielä tänä päivänäkin miehet ajattelevat noin seksistisesti naisten asemasta.

Rezkallah loi tämän ajatuksen taustalta In a Parallel Universe -valokuvasarjan, jossa hän on omien sanojensa mukaan antanut miesten maistaa omaa seksististä myrkkyään. Rezkallah on muuttanut vanhat mainoskuvat sellaisiksi, että alistetussa asemassa nähdäänkin naisen sijaan mies, joka seisoo keittiössä, ihmettelee isoa tiskivuorta ja saa naiselta piiskaa takapuolelle.