Tässä se on! Amazon Go on ruokakauppa ilman kassahenkilöstöä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Seattleen on avattu ruokakauppa, jossa ei ole lainkaan kassahenkilöstöä. Amazon Go -kauppaa on testattu aluksi Amazon-yrityksen työntekijöiden keskuudessa 14 kuukauden ajan, mutta nyt ruokakauppa avasi ovensa tavallisten kuluttajien käyttöön.

Amazon Go -ruokakaupassa käyminen vaatii oman puhelinsovelluksensa. Uudessa automatisoidussa ruokakaupassa ei tarvitse asettaa ostoksia hihnalle ja pelata pankkikorttien tai seteleiden kanssa kassalla. Ruokakauppa veloittaa ostokset tililtä automaattisesti sitä mukaan, kun tuotteita poimii hyllyiltä kassiinsa.

Asiakkaan ostokset rekisteröidään nerokkaan teknologian avulla reaaliaikaisesti. Kaupan hyllyt rekisteröivät myös sen, jos tuotteen panee takaisin hyllyyn. Amazon on hankkinut viime vuonna 400 uutta liiketilaa ympäri Yhdysvaltoja, joihin on tarkoituksena avata Amazon Go -ruokakauppa. Kassahenkilöstön ammattiliitot ovat huolestuneet ilmiöstä, sillä uudenlaiset ruokakaupat tekevät markettien henkilökunnista tarpeettomia ja lisäävät siten työttömyyttä, Daily Dot uutisoi.