Kaupungin saasteet vanhentavat – lääkäriltä tärkeä neuvo

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kokee kaipaavansa elämäänsä kaupungin sykettä ja vilinää, minkä vuoksi useimmat eivät pystyisi kuvittelemaan elämistä maaseudun rauhassa. Nyt eräs asiantuntija kehottaa miettimään omaa valintaansa myös ulkonäön kannalta, sillä kaupungissa asuminen vanhentaa ihoa huomattavasti.

Lääkäri Mervyn Patterson kertoi Daily Mail -sivustolle, että kaupungissa asuvat ikääntyvät nopeammin kuin maalla asuvat ihmiset. Ikääntymisen merkkien syntyminen johtuu kaupungin saasteista, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista veltostumista.

Pattersonin mukaan kaupungeissa ilman saasteet saavat ihoon muodostumaan pigmenttimuutoksia, minkä lisäksi iho veltostuu ja ryppyyntyy nopeammin. Eniten ilman saasteet vaikuttavat kaupungeissa, joissa on paljon liikennettä ja autoista johtuvaa ilman saastetta. Tämän vuoksi Patterson kehottaakin ihmisiä muuttamaan mahdollisimman lähelle luontoa ja kauaksi liikenteen saasteista.