Älypuhelimista niska- ja selkäkipua – näin pääset siitä eroon

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älypuhelimet ovat mullistaneet ihmisten yhteydenpidon, ja puhelimen lukuisten sovellusten myötä puhelinta tarvitaan ja voidaan käyttää jo monissa elämää helpottavissa asioissa. Puhelimen runsaalla käytöllä voi kuitenkin olla negatiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin.

Puhelimen käyttäminen aiheuttaa ihmisille särkyä niskassa, selässä, hartioissa ja edellä mainittujen jumiutuessa myös päässä. Kun ihmiset kallistavat päätään alaspäin selatakseen puhelintaan, he aiheuttavat niskalle noin 30 kilon kuorman, joka vetää ryhtiä alaspäin.

Nyt Idan Kirshner on julkaissut hänen YouTube-kanavallaan videon, jossa hän näyttää miten puhelimen aiheuttaneesta niskan ja selän kiputiloista pääsee eroon. Humoristisella videolla Kirshner esittelee viisi joogaliikettä, jotka lievittävät kipua.