Disco Ensemble -lopettaa uransa: ”Ei liity dramatiikkaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1996 perustettu suomalainen rockyhtye Disco Ensemble soittaa uransa viimeiset keikat 7. ja 8. joulukuuta 2018 Helsingin Tavastia-klubilla. Yhtye on saavuttanut 20 vuoden aikana merkittävää kansainvälistä menestystä varsinkin Saksassa. Nyt Disco Ensemble jättää jäähyväiset.

– Disco Ensemble on ollut meille koulu, työ ja vapaa-aika, mutta ennen kaikkea valtava, hieno seikkailu. Aiheeseen ei liity sen kummempaa dramatiikkaa, asiat loppuu aikanaan. Suurin kiitos ja kunnia kuuluu meidän faneille – ja nää vikat keikat soitetaan kiitoksena heille, Disco Ensemble kommentoi.

Disco Ensemble on soittanut uransa aikana yli 800 keikkaa 24 eri maassa. Yhtye on ollut Suomen lisäksi erityisen suosittu Saksassa, jossa yhtye on esiintynyt paitsi useilla klubikiertueilla myös suurimmilla festivaaleilla. Vuonna 2012 julkaistun Warriors-albumin myötä yhtye kiersi stadionkeikoilla yhdessä paikallisen suursuosikin Die Toten Hosenin kanssa.

Disco Ensemble on julkaissut uransa aikana kuusi albumia: Viper Ethics (2003), First Aid Kit (2005), Magic Recoveries (2008), The Island of Disco Ensemble (2010), Warriors (2012) ja Afterlife (2017). Useita albumilistan kärkisijoja saavuttanut Disco Ensemble sai vuoden 2008 parhaan kotimaisen DVD:n Emma-palkinnon Video Vortex-julkaisustaan. Tuorein Afterlife-albumi on ehdolla tämän vuoden Emma Gaalassa vuoden rockalbumiksi.