Lentoemot huomasivat lentäjän haisevan alkoholilta – poliisi haki pilotin käsiraudoissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

British Airways -yhtiön lento Gatwickista Mauritiusiin viivästyi taannon yli kahdella tunnilla. Syynä oli lentäjä, jonka kollegat epäilivät olleen humalassa. Lentäjän työtoverit olivat soittaneet poliiseille pelättyään lentäjän vaarantavan koneen 300 matkustajan ja työntekijän hengen.

He kertoivat lentäjän haisseen vahvasti alkoholille. Poliisit suuntasivat suoraan lentokoneen ohjaamoon ja poistivat lentäjän koneesta käsiraudoissa. Hänet pidätettiin epäiltynä ilmailutoiminnan harjoittamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena.

Boeing 777 -lentokone nousi lopulta ilmaan, kun paikalle saatiin korvaava ja selvin päin ollut lentäjä. The Sun -lehden mukaan British Airways on kertonut suhtautuvansa tapaukseen erittäin vakavasti.