Hyvästit mopoautoille? Esitys tuo oikeat autot alaikäisille

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina mopoautot ovat muodostuneet tienkäyttäjille vakavaksi riskiksi, sillä ilman autokoulua ja kovin merkittävää ajokokemusta ajettavat menopelit aiheuttavat vaaratilanteita, eivätkä onnettomuuden sattuessa anna juuri suojaa mopoautossa olijoille. Nyt tilanne voi muuttua.

Hallitus esittää, että alle 18-vuotiaat voisivat ajaa vuoden 2019 alusta lähtien oikeilla, mutta nopeudeltaan rajoitetuilla, henkilöautoilla. Tällaiset autot ovat rakenteeltaan normaaleja henkilöautoja, joissa on siten myös normaalin auton turvalaitteet. Päätös on odotettu monissa perheissä, joissa on alaikäisiä lapsia ja pitkiä välimatkoja ajettavana.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja Trafi ovat toteuttaneet selvityksen nopeudeltaan rajoitettujen henkilöautojen käyttöönotosta. Auton ajonopeutta hidastavat laitteet voidaan poistaa, kun kuljettaja saa ajokortin, jolloin hän voi jatkaa ajamista samalla jo kertaalleen hankitulla autolla uuden auton hankkimisen sijaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.