Mies on elävä esimerkki elämänmuutoksen hyödyistä – on nyt kuin uusi ihminen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kolmekymppinen Marcus Leach oli lentämässä kotiinsa Walesiin häämatkaltaan. Hänen vaimonsa nukkui kainalossa, mutta Marcus ei tuntenut oloaan onnelliseksi. Syynä oli inho omaa peilikuvaa kohtaan. Hän päätti, että lentomatkan jälkeen alkaa uusi elämä.

Marcus Leach ei ollut liikalihava tai sairas, mutta mies tunsi, että haluaisi elää huomattavasti terveellisemmin – sekä tietysti siinä samalla näyttää hyvältä. Marcus jätti rakastamansa herkut, lisätyn sokerin, prosessoidun ruoan ja alkoholin.

Alkoi täysikäännös, jonka ansiosta hän opetteli valmistamaan itse terveellistä ruokaa päivittäin. Ruoanlaitosta tuli hänen toinen intohimonsa, ensimmäinen intohimo oli kuntosalila käyminen.

Nyt, viisi vuotta myöhemmin, Marcus Leach on saavuttanut paljon muutakin kuin terveen kehon ja tikissä olevan vartalon. Mies on kiivennyt Mont Blancin ja venäläisen Elbrusin huipuille sekä polkenut Giro d’Italian, Tour de Francen ja Vuelta a Españan polkupyöräkilpailut yhden vuoden aikana. Hän on omistautunut liikunnalle ja löytänyt siitä suurimman intohimonsa.

– En ole aina onnistunut, missä oli aluksi runsaasti sulateltavaa. Kun tajusin, että lopettamalla epäonnistun takuuvarmasti, päätin, että taivas on vain rajana sille, mitä ihmiset voivat saavuttaa, Marcus Leach kertoo Men’s Healthille.

– Ihmisten suurimpana haasteena ovat he itse ja se, mitä he itselleen kertovat. Oikeanlaisella mentaliteetilla voi saavuttaa mitä tahansa. Elämä on elämistä varten, eikä pelkästään olemista varten. Kun ihminen päättää elää terveellisemmin, aktiivisemmin ja keskittyä omien tavotteidensa saavuttamiseen, tulee hänestä samalla huomattavasti onnellisempi. Ihmisten ei kannata verrata itseään muihin, mutta hänen kannattaa tehdä paras mahdollinen versio omasta itsestään, Leach motivoi.