Voiko rikollisen tunnistaa ulkonäöstä? Näin käytännön testissä kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset arvostelevat alitajuisesti toisiaan heti ensimmäisten sekuntien aikana tavatessaan uuden ihmisen. Toisen ihmisen eleet, puhe ja pukeutuminen voivat antaa toisille kuitenkin välillä ihmisistä aivan erilaisen kuvan siitä millaisia he ovat oikeasti.

Nyt Cut-kanava teki melko arkaluontoisen kokeilun, jossa henkilöiden tuli löytää ihmisryhmästä ne henkilöt, joilla on rikosrekisteri. Toisen ihmisen rikollisen taustan arvioiminen pelkän ulkonäön perusteella on melko vaativa tehtävä, mutta koehenkilöt ryhtyvät kuitenkin rohkeasti kokeiluun mukaan.

Kaksi naista ja yksi mies laitettiin valitsemaan kahdeksasta henkilöstä pelkän ulkonäön, olemuksen ja pienen juttutuokion perusteella ne ihmiset, joilla arveli olevan rikosrekisteri. Lopuksi henkilöiden tuli vielä perustella miksi he päätyivät valitsemaan juuri ne ihmiset, jotka he valitsivat.