Akku loppumassa? Sovellus antaa vertaistukea – voi käyttää vain akun loppuessa

Digi · Terhi Piiroinen

Älypuhelimille on avattu uudenlainen sovellus, joka toimii ainoastaan puhelimissa, joista on akku loppumaisillaan. Die With Me -sovellus on keskustelukanava, jossa voi valittaa loppumaisillaan olevasta akusta samassa tilanteessa olevien kanssa.

Uusi sovellus on tarkoitettu älypuhelinta käyttäville, joilla on alle viisi prosenttia akkua. Keskustelukanavalla voi jakaa akun viimeiset virran rippeet muiden ihmisten kanssa chattailemalla, kunnes puhelin lopulta sammuu. Sovellus on saatavilla iOS ja Android-malleihin.

Asiantuntijoiden mukaan älypuhelimen akun saa pitkäikäisemmäksi varovaisella lataamisella. Puhelimen akkua ei siis kannataa ladata nollasta sataan prosenttiin, vaan ideaali virran määrä on 40–80 prosentin välillä. Älypuhelin latautuu nopeammin, kun sen panee latauksen ajaksi lentotilaan.