Suosikkiartisti Neil Diamond lopettaa esiintymiset – sairastaa Parkinsonin tautia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Neil Diamond on joutunut keskeyttämään parhaillaan käynnissä olleen kiertueensa. Syynä on 76-vuotiaalla muusikolla todettu Parkinsonin tauti. Diagnoosin myötä Diamond aikoo lopettaa kiertueiden tekemisen kokonaan.

Muusikko kuitenkin kertoo jatkavansa vielä kappaleiden kirjoittamista, nauhoittamista ja muiden projektien työstämistä.

– Kiitokseni menevät uskolliselle ja omistautuneelle yleisölle ympäri maailman. Kiitän teitä aina tuesta ja rohkaisusta. Tämä on matka on ollut hyvä, kiitos teidän, Neil Diamond kertoi tiedotteessa.

Kappaleista kuten Cracklin’ Rosie, Girl You’ll be a Woman Soon ja Solitary Man tunnettu Diamond oli parhaillaan uransa 50. vuotisjuhlakiertueella. Muusikolle tullaan luovuttamaan elämäntyöpalkinto 28. tammikuuta järjestettävässä Grammy-gaalassa.