SpaceX-raketin testaus hurja näky – 27 rakettimoottoria käynnistettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elon Muskin SpaceX-yhtiö kehittelee parhaillaan Falcon Heavy -kantorakettia. Kyseessä on nykyisistä niin kutsutuista raskaista kantoraketeista teholtaan voimakkain. Falcon Heavy -raketin odotettu moottoritesti suoritettiin Floridan Cape Canaveralissa.

Yli 1,4 miljoonan kilon painoisen raketin kaikki 27 moottoria käynnistettiin yhtäaikaisesti, ja kokeilu meni suunnitelmien mukaisesti. Moottorien kovaäänisen käynnistyksen myötä ilmaan nousi valtavan kokoinen savupilvi.

Näkyä kuvaavat videot lähtivät nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Seuraavaksi on vuorossa Falcon Heavyn ensilento. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä paljastettu, mutta Elon Musk vihjasi twiitissään sen tapahtuvan noin viikon päästä.