Huipputehokas treeni yhdellä liikkeellä – erikoisjoukkojen vakioliike

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erikoisjoukkojen sotilaita ohjaava Bobby Maximus toimii Gym Jones -nimisellä kuntosalilla myös johtajana. Mies on kehitellyt todella tehokkaan treenin, joka koostuu vain yhdestä liikkeestä ja pienistä juoksupyrähdyksistä, ja sen pystyy toteuttamaan missä tahansa ilman lisäpainoja.

Bobby Maximus kertoi Women’s Health -sivustolle kutsuvansa luomaansa HIIT-treeniä nimellä vankilaburpee. Treenin aikana henkilö joutuu tekemään yhteensä 210 burpeeta, eli yleisliikettä, jossa mennään maahan punnerrusasentoon, punnerretaan kerran, noustaan seisomaan ja hypätään ylös päin.

Treenissä henkilön tulee tehdä ensin 20 burpeeta, jonka jälkeen hänen pitää juosta toiseen päähän huonetta tai salia. Toisessa päässä henkilön tulee tehdä 19 burpeeta, juosta takaisin huoneen toiseen päähän ja tehdä sitten 18 burpeeta. Tätä jatketaan niin kauan, että jäljellä on enää vain yksi toisto.

Maximusin mukaan treeni parantaa liikkujan kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Henkilön tulee yrittää tehdä koko treeni alusta loppuun saakka ilman taukoja tai niin vähillä tauoilla kuin mahdollista. Erinomainen suoritus miehen mukaan on se, että koko setin pystyy suorittamaan alle 15 minuutissa.