Todellinen terveyspommi maustekaapissa – lukuisia terveysvaikutuksia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aasialaista maustekurkumaa on kutsuttu superfoodiksi sen runsaiden terveysominaisuuksiensa ansioista. Eikä turhaan, sillä kurkumalla on todettu olevan kipua lievittäviä ominaisuuksia sekä sitä on hyödynnetty bakteerien ja virusten torjumisessa. Nyt kurkuman on tutkittu suojaavan muistia ja mielialaa.

Kurkumalla on runsaasti myönteisiä vaikutuksia, ja se vähentää eturauhassyöpään ja sydänsairauksiin sairastumisen riskiä. Kalifornian yliopistossa on nyt toteutettu tutkimus, jonka mukaan kurkuma parantaa muistia. Tutkimukseen osallistui 40 aikuista, joilla kaikilla oli lieviä muistiongelmia. Ryhmä koostui 50–84-vuotiaista.

Ihmiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toiselle annettiin maustekurkuman juurista uutettua kurkumiinia 90 milligrammaa kahdesti päivässä ja toiselle lumelääkettä. Osallistujien muistia testattiin kognitiivisten tehtävien avulla 18 kuukauden ajan.

Lisäksi heidän aivonsa tutkittuun koejakson alussa ja lopussa. Kurkumiinia syöneiden potilaiden muistitestien tulokset paranivat 28 prosenttia, ScienceDirect uutisoi.

Kurkumiinin todistettiin alentavan aivojen muistia heikentäviä proteiineja. Siten se myös vähentää aivoissa olevaa tulehdustilaa, joka saattaa usein johtaa masennukseen.

Mikäli ei halua nauttia kurkumiinia lisäravinteena purkista, voi sitä saada kurkumamausteesta. Mauste sopii esimerkiksi kalaruokien kanssa nautittavaksi, koska se reagoi rasvaisissa kaloissa olevan omega-3-rasvahappojen kanssa myönteisesti.

Tumeric! It is a traditional spice Indians have used for thousands of years. It is the spice that gives curry its color. In India, tumeric is used in foods like we use salt and pepper. There is a special compound in tumeric that promotes many medicinal benefits.  It is called curcumin. This special and powerful compound has been found to exhibit  anti-inflammatory AND anti-oxidant benefits (see my nopal post to get familiar with anti-oxidants). Whether a person suffers from a chronic diseas, such as, heart disease and arthritis, or is experiencing a painful affliction like twisting an ankle -OUCH!- Tumeric is one of many plants you can use to alleviate and prevent these symptoms. Curcumin has also been found to increase the hormone Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) important for brain function. There is a lack of this hormone in people with Alzheimers and depression, thus, making Tumeric a helpful supplement to increase the production of BDNF and reduce and prevent the effects of these illnesses in the brain. The best way to absorb the benefits of this substance is by taking the extracted form of tumeric. However, drinking it in tea form on the daily on an empty stomach also works. #healthylivingtips #curcuma #curcumin #tumeric #healingplants #positiviTEA #botanicalknowledge #healthyfood #tumericspice #antiinflammatory #antioxidant #bdnf

A post shared by Judith (@_healingplants_) on