Tänään on virallinen kuplamuovipäivä! Nyt poksautellaan urakalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuplamuovi keksittiin vahingossa, kun kaksi miestä yritti kehittää uudenlaista tapettia. Alfred Fielding ja Marc Chavannes liimasivat kaksi suihkuverhoa keskenään, mutta niiden väliin jäi runsaasti kuplia teollisessa tuotannossa. Sen jälkeen tuotetta myytiin pakkausmateriaalina.

Alfred Fieldingin ja Marc Chavannesin perustaman pakkausmateriaaliyritys Sealed Airin mukaan National Bubble Wrap Appreciation Day on juhlapäivä, jolloin kunnioitetaan kuplamuovin syvintä olemusta – eli materiaalin poksauttelemista. Juhlapäivää vietetään vuosittain tammikuun viimeinen maanantai. Päivää juhlitaan sosiaalisessa mediassa #bubblewrapday-hashtagilla.

Tänään saa siis poksautella kuplamuovia antaumuksella. Sealed Air pyrkii jatkuvasti kehittelemään kuplamuoviinsa uusia materiaaleja, jotka hajoaisivat paremmin luonnossa muovijätteen ehkäisemiseksi. Kuplamuovin sijaan pakkauksissa saatetaan käyttää aaltopahvia tai paperia. Niitä ei tosin ole yhtä nautinnollista napsautella kuin kuplamuovia.

Bubble wrapping the bosses desk! #bubblewrapday https://fnb.cc/bubble wrap

A post shared by Far'n'Beyond (@farnbeyond) on