Jättisuosittu rottavideo vahvistui huijaukseksi – eikä siinä vielä kaikki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää nykyisin valtava määrää kuvia ja videoita, joista vain murto-osasta tulee lopulta miljoonia katsojia saavia nettihittejä. Teknologian kehittyessä yhä useampi videoista osoittautuu tekaistuksi. Näin on nyt käynyt maailmalla parhaillaan leviävälle rottavideolle.

Kerroimme aiemmin tänään miljoonia katsojia ympäri maailmaa saaneesta videosta, jossa rotta näyttää peseytyvän omasta tahdostaan ihmisten tavoin. Totesimme artikkelissa, että video vaikuttaa olevan liian erikoinen ollakseen totta, ja nyt videon taustoista on paljastunut ikäviä yksityiskohtia.

Miljoonien lukijoiden Gizmodo-verkkolehti tiedusteli nimittäin videon todenperäisyyttä hieman yllättäen Suomesta saakka, Helsingin yliopiston tutkija Tuomas Aivelolta. Hänen mukaansa eläimen liikkeet ovat outoja ja viittaavat siihen, että eläin on saippuoitu ja että se yrittää päästä saippuasta eroon. Jyrsijälle voi näin ollen aiheutua jopa kipua turkkiinsa levitetystä aineesta. Kyseessä ei siis todellisuudessa ole rotta, joka pesee itseään, vaan kyse voi olla jopa eläinrääkkäyksestä.