Ravitsemusasiantuntija väittää: ”Pizza terveellisempi aamiainen kuin murot”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Murot ovat osa monien talouksien aamiaispöytää, mutta tuoreen väitteen mukaan ne voisi yhtä lailla korvata pizzaviipaleella. Ravitsemusasiantuntija Chelsey Amerin mukaan pizzaviipale voi olla jopa terveellisempi vaihtoehto kuin kulhollinen muroja.

Amer kertoo Chicago Tribune -lehdelle tyypillisen pizzaviipaleen sisältävän lähes saman määrän kaloreita kuin maidon kanssa nautittujen aamisaismurojen. Lisäksi pizzassa on enemmän proteiinia, mikä pitää vatsan kylläisenä läpi aamun.

Ravitsemusasiantuntija huomauttaa, ettei pizza ole sinänsä terveysravintoa tai erityisen ravintorikasta ruokaa. Se on kuitenkin tasapainoisempi ruokavaihtoehto kuin kulhollinen sokerimuroja.

Monet erityisesti lapsille suunnatuista aamismuroista sisältävät isoja määriä sokeria. Proteiinia ja terveitä rasvoja ne sen sijaan harvemmin sisältävät.