Helsinkiläisiin yökerhoihin palkataan etsiviä – puuttuvat seksuaaliseen häirintään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa helsinkiläisistä ravintoloista on päättänyt taistella seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan palkkaamalla tiloihinsa asiaan erikoistuneita etsiviä. Etsivät puuttuvat ahdistelutilanteisiin, poistavat henkilön ravintolasta ja antavat hänelle porttikiellon.

Etsiviä työskentelee ainakin viidessä eri ravintolassa. Suomeen on rantautunut malli, jossa ravintolan henkilökunta puuttuu heti tilanteeseen havaittuaan seksuaalista häirintää tai ahdistelua liiketiloissaan.

Skohan, Kuuden Linja, Ääniwalli, Siltanen ja Kaiku ovat ainakin viiden helsinkiläisravintolan listalla, joissa on palkattu oma etsivänsä ehkäisemään ja puuttumaan seksuaaliseen häirintään ja ahdisteluun. Toimenpiteellä taataan asiakkaiden turvallisuus.

Seksuaalisen häirinnän tai ahdistelun uhrit uskaltavat nykyisin kertoa kokemuksistaan yhä avoimemmin, koska he ovat saaneet tuekseen myös muita saman kokeneita henkilöitä. Alkoholi saattaa sumentaa ihmisten arvostelukykyä ja muuttaa käyttäytymistä. Seksuaaliseksi häirinnäksi luokitellaan toiminta, joka on yksipuolista ja tapahtuu vastoin toisen osapuolen tahtoa.

https://www.facebook.com/skohanhelsinki/posts/429424640849206

https://www.facebook.com/toni.rantanen1/posts/10156119635310891