Unissakävelijä putosi 8. kerroksesta – selvisi kuin ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka unissakävely on useissa tapauksissa melko vaaratonta, voi se pahimmillaan johtaa vakaviinkin onnettomuuksiin. Juuri näin kävi eräälle New Yorkissa asuvalle miehelle.

35-vuotias Randy Phothisane oli kävellyt unissaan noin kello viisi sunnuntaiyönä. Hän oli kiivennyt ulos ikkunasta ja pudonnut kotitalonsa 8. kerroksesta. Mies tippui toisen kerroksen kohdalla olleeseen rakennustelineeseen pelkät bokserit jalassaan.

New York Post -lehden mukaan palokunta auttoi unissakävelijän takaisin rakennuksen sisälle ikkunan kautta. Tämän jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan murtuneen jalan ja kylkiluun sekä selkään kohdistuneen vamman vuoksi.

Phothishanen tyttöystävän mukaan mies oli ottanut syönyt ennen nukkumaanmenoa hänelle kuuluvia unilääkkeitä. Tutkimusten mukaan noin kolmasosa amerikkalaisista kävelee unissaan jossain vaiheessa elämäänsä. Unissakävely on myös yleistä reseptillä myytävien unilääkkeiden käyttäjien keskuudessa.