Emma Gaala käynnistyi: Vuoden Pop Emma Antti Tuiskulle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen musiikkialan parhaita palkitseva Emma Gaala on parhaillaan käynnissä Espoon Metro Areenalla. Illan esiintyjinä nähdään tuttuun tapaan kattaus maan kirkkaimpia popmusiikin tähtiä, mutta pääosassa ovat kuitenkin illan palkitut artistit, yhtyeet ja taustavoimat.

Ensimmäisenä jaettiin Vuoden Pop Emma, jonka voitti Antti Tuisku. Kiitospuheessaan hän totesi illan alkaneen hienosti ja kertoi, ettei ollut helppoa lähteä tekemään Anatude-albumia edellisen En kommentoi -albuminsa jälkeen. Palkinnon jakoi ensi kesänä paluunsa tekevä Nylon Beat.

Vuoden Tulokas -kategoriassa olivat ehdolla Aleksanteri Hakaniemi, Cledos, Ida Paul & Kalle Lindroos, Leo ja Nelli Matula. Heistä Emma-palkinnon sai Leo, joka ei kyennyt hillitsemään noloa kiroiluaan suorassa lähetyksessä.

Emma Gaala on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan vuoden menestyneimpiä musiikkialan ammattilaisia. Emma-palkintoja on jaettu vuodesta 1983 alkaen. Tänä vuonna palkitaan voittajat 19 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat tänä vuonna Antti Tuisku, Haloo Helsinki! ja JVG, jotka kaikki keräsivät kuusi ehdokkuutta. Reino Nordin on ehdolla viidessä kategoriassa ja Evelina neljässä kategoriassa.