Emma Gaala: Vuoden miessolisti on Antti Tuisku

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen musiikkialan parhaita palkitseva Emma Gaala on käynnissä Espoon Metro Areenalla. Vuoden miessolistin Emma-palkinnosta kisailivat tänä vuonna Antti Tuisku, Reino Nordin, Mikael Gabriel ja Robin. Voittajana palkittiin Antti Tuisku, joka sai tänään jo toisen pystinsä.

Vuoden naissolistina palkittiin hetkeä aiemmin Evelina. Vuoden biisiksi ehdokkaana olivat Alman Chasing Heights, Antti Tuiskun Rahan takii, Evelinan Kylmii väreitä, Haloo Helsingin Hulluuden Highway, JVG:n Älä jätä roikkuun ja Reino Nordinin Antaudun. Vuoden biisin Emman sai Alma. Vuoden albumin Emman sai Haloo Helsinki!.

Emma Gaalan menestyksekkäimpiä ovat tänään olleet Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenet, sillä yhtye on illan aikana palkittu Emma-pystillä muun muassa Vuoden yhtye ja Vuoden rock -kategorioissa. Vuoden musiikkivideon Emmalla palkittiin yli miljoonaa katselukertaa YouTubessa saanut Cheekin kappale Enkelit.

Emma Gaala on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan vuoden menestyneimpiä musiikkialan ammattilaisia. Emma-palkintoja on jaettu vuodesta 1983 alkaen. Tänä vuonna palkitaan voittajat 19 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat tänä vuonna Antti Tuisku, Haloo Helsinki! ja JVG, jotka kaikki keräsivät kuusi ehdokkuutta. Reino Nordin on ehdolla viidessä kategoriassa ja Evelina neljässä kategoriassa.