Parturikampaajalla erikoinen sairaus – repii hiuksia päästään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pakko-oireinen kanadalaisnainen joutuu pukeutumaan päivittäin peruukkiin. Syynä on naisen sairastama trikotillomania, jossa hän repii pakonomaisesti päänsä karvoitusta. Hiusten lisäksi hän repii kulmakarvojaan ja ripsiään.

Kanadalainen 30-vuotias Kelsie Hanna ei osaa selittää sairautensa syitä sen tarkemmin, koska kyseessä on psykiatrinen häiriö. Hän yleensä yrittää repiä irti yhden ja tietyn karvan, mutta päätyy samalla repimään hiuksia tai ihokarvoja tukottain. Sairaus yltyy Kelsien ollessa stressaantunut.

Kelsien sairaus alkoi pienenä lapsena ja hän tunnusti repivänsä hiuksiaan irti viisivuotiaana. Hän on käynyt läpi lukuisia terapioita ja lääkityksiä sairauden peittoamiseksi.

Nykyisin hän pystyy kontrolloimaan itseään – tai sitten hänen miehensä huomauttaa asiasta. Kelsie työskentelee kampaajana, joten hänen on oltava hiusten kanssa tekemisissä päivittäin. Hän haluaa levittää tietoisuutta sairaudestaan ja auttaa muita hiusongelmien kanssa painivia.