Falcon Heavy -jättiraketin laukaisu onnistui – tässä kuvat Teslasta avaruudessa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistaneen Teslan perustaja, visionääri Elon Musk, tunnetaan myös niin ikään mullistavan SpaceX-yhtiön perustajana. Tänään Musk ja SpaceX tekivät historiaa lähettämällä maailman suurimman raketin onnistuneesti avaruuteen.

Päivitys: Falcon Heavy -raketin keskiosa näyttää tuhoutuneen laskeutumisessa.

SpaceX-raketit palasivat maahan tyylikkäästi vierekkäin
SpaceX

Miljoonat ihmiset seurasivat historiallista tapahtumaa suorana lähetyksenä verkossa. Kennedyn avaruuskeskuksesta laukaistun raketin laukaisua siirrettiin pariin otteeseen tuuliolosuhteiden johdosta, mutta lopulta jättiläisraketti saatiin onnistuneesti matkaan.

Laukaisun kolmesta maahan laskeutuneesta raketista ainakin kaksi laskeutui maahan todella tyylikkäästi vierekkäin. Kolmannen raketin kohtalo jäi vielä suorassa lähetyksessä arvoitukseksi. Sen oli määrä laskeutua meressä kelluvalle laskeutumisalustalle.

SpaceX
SpaceX, Teslan kiertorata avaruudessa

Falcon Heavy -raketin neitsytlennolla ei ole mukana varsinaista hyötykuormaa, vaan sen sijaan mukana on Elon Muskin tummanpunainen Tesla Roadster -urheiluauto, joka lähetettiin ikuisiksi ajoiksi Aurinkoa ja Marsia kiertävällä radalle.

Erikoista on myös se, että auton äänentoistosta soitetaan David Bowien kappaletta Space Oddity ja auton kyydissä on Star Man -niminen nukke. Suora lähetys päättyi kuviin, jossa Tesla matkasi Auringon ympäri kulkevalle kiertoradalleen.

SpaceX ilmoitti jo aiemmin, että sen tavoitteena on auttaa ihmiskuntaa muuttamaan muille planeetoille. Tavoitetta varten se päätti kehittää maailman ensimmäisen raketin, joka voi laskeutua ehjänä takaisin maahan ja jota voidaan siten käyttää myös uudelleen. Alkuvaiheen vaikeuksien jälkeen raketit saatiin lopulta toimimaan ja laskeutumaan onnistuneesti maahan. Raketti säästää merkittävästi kuluja myös esimerkiksi avaruusasemalle suuntautuvissa kuljetuksissa.