Tanssiminen lisää älykkyyttä – yksikin tunti on tehokas

Fitness Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tanssiminen on hauska liikuntamuoto, jota kaiken ikäiset ihmiset voivat harrastaa. Jokainen voi halutessaan liikkua musiikin tahdissa, mutta tanssiaskeleiden opettelemisen on nyt huomattu lisäävän ihmisten älykkyyttä huomattavasti.

Daily Mail -sivuston mukaan tutkimuksissa on huomattu, että jo yksi tanssitunti, jossa opetellaan salsan askeleita, vahvistaa ihmisen ymmärryskykyä ja uuden oppimista kahdeksalla prosentilla. Salsatunti parantaa myös keskittymiskykyä 13 prosentilla ja muistia jopa 18 prosentilla.

Tutkimusta johtanut professori Michael Duncan ei ole huomannut samanlaisia tuloksia minkään muun liikuntamuodon kanssa. Salsa on aivoille erityisen vaikeaa, koska uusien askeleiden oppimisen lisäksi henkilön tulee pysyä nopeassa rytmissä ja olla jatkuvasti keskittynyt tanssimiseen. Tanssiminen voi lisätä henkilön tuottavuutta ja keskittymistä myös elämän muilla osa-alueilla.