Transsukupuolinen Cosmopolitanin kannessa – tunnistatko Netflixistä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Emmy-palkinnon voittanut amerikkalainen näyttelijätär Laverne Cox on ensimmäinen sukupuolensa korjannut transsukupuolinen Cosmopolitanin kannessa poseerannut malli. 45-vuotias kaunotar on saanut kunnian esiintyä Etelä-Afrikan Cosmopolitanin helmikuun numerossa, joka keskittyy seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin.

Seksuaalivähemmistöjen puolesta julkisesti kampanjoinut Laverne Cox on noussut koko maailman tietoisuuteen Orange is the New Black -televisiosarjasta. Hän näyttelee sarjassa niin ikään sukupuolensa korjannutta Sophia Bursetia. Siviilissä Cox tunnetaan myös realitytähtenä ja televisiotuottajana.

Etelä-Afrikan helmikuun Cosmopolitan on omistettu seksuaalivähemmistöille ja numeron teemana on #SayYesToLove. Laverne Cox on kertonut salanneensa sukupuolenkorjausleikkauksen jopa miesystäviltään ja heidän perheiltään. Hän haluaa rikkoa aiheen ympärillä olevia raja-aitoja ja esiintyy kansikuvassa tyrmäävän kauniina paljastavaan asuun pukeutuneena.