Lääkäri: Unohda paastot – keho puhdistaa itse itsensä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänä päivänä erilaiset terveyteen ja liikuntaan liittyvät trendit leviävät nopeasti. Ihmiset ovat aina etsineet nopeita ja helppoja ratkaisuja painon pudottamiseen, minkä vuoksi moni on valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa saadakseen vaa’an lukeman mahdollisimman pienen ajan sisällä pienemmäksi.

Ravintoneuvoja ja lääkäri Susan Besser kertoi Daily Mail -sivustolle, minkä vuoksi puhdistavat paastot kannattaa jättää kokeilematta. Ihmisten kehot ja ruoansulatuskanavat toimivat niin, että ne puhdistavat itse itsensä.

Mikäli keho ei puhdistuisi itse ja munuaiset eivät toimisi kuten niiden pitäisi, henkilö tarvitsis dialyysin eikä viinietikkapaastoa saadakseen suolistonsa toimimaan. Paastot voivat jossain tapauksissa olla hyvä motivaattori ihmisille, jotka haluavat aloittaa terveellisen elämän ja puhtaan ruokavalion.

Besserin mukaan he voisivat toisaalta suoraan siirtyä terveelliseen ruokavalioon ilman paastoa. Paastot voivat kuitenkin tehdä myös hallaa sellaisille ihmisille, jotka palaavat epäterveelliseen ja rasvaiseen ruokavalioon suoraan nestekuurin jälkeen, minkä vuoksi ruoansulatuskanavat ja suolisto voivat mennä väliaikaisesti shokkitilaan.