Maailman tummin rakennus nousi Pyeongchangin talviolympialaisiin

Digi · Tim Isokivi

Vuoden 2018 talviolympialaisten tapahtumapaikkana toimivassa Pyenongchangissa päästään hämmästelemään mustaakin mustempaa rakennusta. Kaupunkiin pystytetty paviljokin on päällystetty maailman tummimmalla materiaalilla.

Paviljongin on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Asif Khan. Hyundai Motor -yhtiön rakennuttama rakennus on maalattu Vantablack VBx2 -materiaalilla. Se absorboi 99 prosenttia pintaansa osuvasta valosta.

Vantablackin ansiosta 10 metriä korkea rakennus näyttää päivänvalossakin katukuvaan ilmestyneeltä mustalta tyhjiöltä. Se on tosin koristeltu tuhansilla pienillä valkoisilla valoilla, jotka luovat mielikuvan tähtitaivaasta.

Paviljongin sisätilat on maalattu mustan sijaan kirkkaan valkoiseksi. Sisätiloissa kymmenet tuhannet vesipisarat virtaavat lattiassa olevia uria pitkin kohti keskellä sijaitsevaa allasta.