Norovirusepidemia puhkesi olympialaisissa – yli tuhat määrättiin karanteeniin!

Ohhoh! Urheilu · Tim Isokivi

Vuoden 2018 talviolympialaisten tapahtumapaikkana toimivassa Etelä-Korean Pyeongchangissa pelätään vatsataudin leviämistä. Ainakin 41 olympialaisten vartijaa sairastui nimittäin ennen kisojen alkamista norovirukseen. Yli 1.200 olympialaisten työntekijää jouduttiin asettamaan karanteeniin testien ajaksi.

Koska epidemia levisi erityisesti vartijoiden keskuudessa, on tapahtumaan Washington Post -lehden mukaan palkattu 900 sotilasta toimimaan turvallisuustehtävissä.

Norovirus voi aiheuttaa voimakasta ripulia ja oksentelua. Olympialaisten järjestäjät ovat neuvoneet ihmisiä pesemään kätensä hyvin, lämmittämään ruokansa kunnolla ja keittämään veden ennen juomista.

Pyeongchangin talviolympialaiset alkoivat perjantaina. Tapahtumapaikka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Etelä- ja Pohjois-Korean rajalta. Olympialaisten turvajärjestelyt ovat olleet tarkat, ja esimerkiksi kaikkien junalla saapuvien matkustajien täytyy kulkea metallinpaljastimien läpi.