Sinkkunaiset ovat muita onnellisempia – suhde tuottaa liikaa töitä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten ajatellaan usein olevan juuri se sukupuoli, joka kaipaisi miehiä enemmän vakituista parisuhdetta. Uusi kysely todistaa kuitenkin toisin, sillä tutkimuksen mukaan naiset pitävät vapaudestaan enemmän kuin miehet.

The Telegraph -sivusto kertoo Mintel-tutkimusfirman tekemästä kyselystä, jossa haluttiin tutkia naisten ja miesten onnellisuutta sekä parisuhteessa että sinkkuna. Tutkimuksesta kävi ilmi, että varsinkin noin 45-vuotiaat naiset olivat miehiä mielummin sinkkuina eivätkä etsineet enää uutta parisuhdetta edellisen päätyttyä.

Tutkimusta johtaneen Emily Grundyn mukaan kyselyn tulos johtuu pitkälti siitä, että vapaus on naisille vanhempana helpompaa kuin miehille. Parisuhteet tuottavat vanhemmille naisille paljon enemmän töitä kuin yksin eläminen.

Yleisesti naiset panostavat parisuhteeseen ja yhteiseen kotiin sekä tunnetasolla että fyysisesti enemmän kuin miehet. Naiset tekevät usein enemmän kotitöitä, minkä lisäksi he hoitavat lapsia ja valmistavat kaikille ruoan pöytään. Parisuhteen päätyttyä yksin eläminen voi tuntua aikuisille naisille mukavan helpolta eron jälkeen.