Ihmiset yrittivät taipua spagaattiin 2 viikossa – näin he onnistuivat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Spagaatti on voimistelusta tuttu melko vaativa asento, jossa jalat ovat täysin ojennettuina. Moni haluaisi kuitenkin myös ilman voimisteluharrastustakin opetella taipumaan spagaattiin lisätäkseen omaa liikkuvuutta ja notkeutta.

Nyt yksi mies ja kaksi naista ottivat haasteen vastaan ja päättivät yhdessä opetella tekemään spagaatin vain kahden viikon aikana. Jokaisen henkilön lähtötaso oli melko kankea, minkä vuoksi spagaattiin pääseminen oli kaikilla useista kymmenistä senttimetreistä kiinni.

Kokelaiden tuli tehdä ennalta ohjeistettuja venyttelyliikkeitä joka aamu ja ilta. Aluksi venytysliikkeiden tekeminen oli kivuliasta, mutta ne muuttuivat kuitenkin päivä päivältä mukavammiksi. Jokaisen kokelaan notkeus parani kahden viikon aikana huomattavasti, mutta vain yksi onnistui venyttelyjakson päätteeksi taipumaan spagaattiin.