Näin hoidat hiuksia talvisin – muista nämä neljä asiaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiukset vaativat erilaista hoitoa kesäisin ja talvisin aivan kuten ihokin. Talvella hiukset ovat kuivemmat ja sähköisemmät, minkä vuoksi hiustenhoitotuotteisiin tulisi kiinnittää kylminä kuukausina erityistä huomiota.

Hiusasiantuntija Anabel Kingsley kertoi Good Housekeeping -sivustolle, että talvella ihmisten kannattaa käyttää hiuksiin jätettäviä seerumeita, jotka ehkäisevät sähköisyyttä ja hiusten pörröisyyttä. Talvisin hiuksia tulee myös kosteuttaa enemmän, minkä vuoksi hoitoaineen lisäksi kannattaa hankkia myös tehokkaampi hiusnaamio, jota käyttää pari kertaa viikossa hoitoaineen sijaan.

Hiusten hoitamisen lisäksi Kingsley suosittelee hankkimaan täsmätuotteen myös päänahalle varsinkin silloin jos päänahka tuntuu aralta, kuivalta tai se hilseilee. Päänahkaa olisi myös hyvä hieroa kevyesti sille tarkoitetuilla kuorintavoiteilla. Naisen mukaan talvisin kannattaa muistaa myös d-vitamiinin syöminen. D-vitamiinin puute lisää hiustenlähtöä, minkä vuoksi pimeinä aikoina henkilön tulee muistaa syödä vitamiinitabletteja.