Brittilehti ylistää Suomea: ”Turvallinen, onnellinen ja vapaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna sata vuotta täyttänyt Suomi sai poikkeuksellisen paljon positiivista näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa, mutta sama meno näyttää jatkuvan edelleen. Nyt miljoonien lukijoiden brittiläinen laatulehti The Guardian ylistää artikkelistaan Suomea ja suomalaisia.

Suomea turvalliseksi, onnelliseksi ja vapaaksi kehuva The Guardian on parhaillaan julkaisemassa Suomesta kokonaista juttusarjaa, jonka ensimmäinen artikkeli on nyt julkaistu. The Guardian raportoi lukijoilleen miten Suomi on onnistunut nousemaan monissa kansainvälisissä vertailuissa kärkisijoille.

Juttusarjansa 150 vuoden takaa aloittava lehti muistaa mainita, että Suomessa on poikkeuksellisen vähän korruptiota ja että Suomen hallinto on yksi parhaista koko maailmassa. Kertomatta ei myöskään jää, että Suomessa oikeusjärjestelmä on yksi maailman riippumattomimmista ja luottamus poliisiin on samalla tasolla kuten myös yritysten eettisyys.

Suomen tuloerot ovat poikkeuksellisen matalat ja sukupuolten tasa-arvo toteutuu poikkeuksellisen hyvin. Näillä vahvoilla perusteilla The Guardian aikoo nyt selvittää lukijoilleen miten Suomi on päässyt tällaiseen tilanteeseen. Ensimmäisessä artikkelissa pureudutaan erityisesti Helsinkiin.