Hitaasti syöminen auttaa painonhallinnassa – nauti joka suupalasta

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin japanilaisesta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että ruokansa nopeasti hotkivat lihoivat muita helpommin. Nyt 60.000 koehenkilön avulla saatiin selville, että hitaasti syöminen piti henkilöt paremmalla todennäköisyydellä normaalipainoisina ja hoikkina.

Daily Mail -sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka myötä saatiin selville, että hitaasti syövillä ihmisillä oli 42 prosenttia pienempi todennäköisyys lihoa ylipainoisiksi kuin nopeammin hotkivilla ihmisillä. Tämän vuoksi tutkijat ovatkin sitä mieltä, että hitaasti pureskeleminen ja jokaisesta suupalasta nautiskeleminen voi edesauttaa painonhallintaa.

Kylläisyyden tunteen viestiminen aivoille kestää noin 20 minuuttia, minkä vuoksi hitaasti syövät ihmiset ehtivät syömään vähemmän kun he jo kokevat olevansa kylläisiä. Nopeasti syövät ehtivät sen sijaan syömään mielin määrin ennen kuin he tuntevat vatsalaukkunsa olevan täynnä.