Roboteille oma laskettelukilpailu – tässä upeat taidonnäytteet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ammattilaisten laskettelijoiden tarvitsee tuskin pelätä robottien vievän heidän työtään. Tämä käy ilmi verkossa levineellä videolla, jossa esitellään robottien mäenlaskukilpailua. Ski Robot Challenger järjestettiin Etelä-Koreassa eräänlaisena Pyeongchangin olympialaisten varjotapahtumana.

Tapahtumassa vähintään puoli metriä korkeat kaksijalkaiset robotit ottivat toisistaan mittaa laskettelurinteessä. Laskettelu osoittautui useimmille roboteille melko vaikeaksi, eikä kaatumisilta vältytty. Joukossa oli kuitenkin myös robotteja, joilta hiihto ja jopa esteiden väistely sujui yllättävänkin hyvin.

Kisojen voittajaksi selvisi Gizmodo-sivuston mukaan Minirobot Corp -yhtiön TaekwonV. Kierroksen 18 sekunnissa laskenut robotti voitti valmistajilleen 10.000 dollarin palkinnon.