Eilen pantiin poikkeuksellisen paljon vauvoja alulle – tilastot paljastavat vauvabuumin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eilen vietetty Ystävänpäivä on etenkin Yhdysvalloissa romanttinen päivä, jolloin kumppanille ja ihastuksille annetaan lahjoja, kukkia, suklaata ja hellyydenosoituksia. Ystävänpäivänä harrastetaan myös paljon seksiä, mikä näkyy suoraan vauvatilastoissa.

Ystävänpäivänä tapahtuu normaalia enemmän munasolujen hedelmöittymisiä muihin viikkoihin verrattuna. Tilastojen mukaan ystävänpäiväviikolla naisia saatetaan jopa viisi prosenttia enemmän raskaaksi kuin romanttista päivää edeltävällä tai seuraavalla viikolla. Ystävänpäivä näkyy tilastoissa selvänä vauvabuumina, ja tuona rakkauden päivänä saatetaankin toiseksi eniten vauvoja alulle heti joulun jälkeen.

Tutkimusta johtanut Sarah-Jane Marsh kommentoi Daily Mail -sivustolle, että ystävänpäivänä ilmassa oleva rakkaus näkyy hyvin selvästi lapsitilastoissa. Tästä päivästä laskien yhdeksän kuukauden kuluttua synnytysosastot tulevat olemaan poikkeuksellisen ruuhkaisia.