Meikkivoiteen levittämisessä yksi tapa ylitse muiden

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meikkaamisessa ja itsensä ehostamisessa kaikki on sallittua ja jokainen saa tehdä kasvoilleen niin kuin parhaaksi näkee. Harva kuitenkaan haluaa tahallaan näyttää meikkinsä ansiosta huonommalta kuin ilman meikkiä, minkä vuoksi tietyt perusasiat tulisi meikkaamisen suhteen olla tiedossa.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu monia meikkitutoriaaleja, joissa meikkivoidetta lisätään kasvoille ensin pieninä pisteinä ympäri kasvoja, minkä jälkeen voide levitetään koko kasvojen alueelle meikkisienen tai -siveltimen avulla. Nyt meikkitaiteilija on kuitenkin paljastanut, että tämä tapa ei ole paras eikä sovi edes jokaiselle naiselle.

Good Housekeeping -sivuston mukaan meikkivoide tulisi levittää kasvolle meikkisienellä tai siveltimellä aloittaen kasvojen keskiosasta. Kasvojen keskeltä tulisi aloittaa siksi, että yleensä nenän ja poskien alue on juuri se, joka kaipaa sävyltään eniten tasoitusta.

Kun meikkivoiteen levitys aloitetaan keskeltä, meikkivoide häipyy ihoon luonnollisesti kohti hiusrajaa ja kaulaa. Tätä tekniikkaa käytettäessä meikkivoiteen häivyttäminen kaulalle käy helpommin ja lopputulos näyttää tasaisemmalta. Meikki näyttää samalla myös luonnollisemmalta kun meikkivoiteen peittävyys häviää kohti kasvojen reunoja ja kaulaa.