Älypuhelimia kaatava viesti leviää – yksi symboli hyydyttää laitteen

Digi · Tim Isokivi

Apple-laitteiden käyttäjiä on jälleen varoitettu uudesta haittaviestistä. Usein pelkästä yhdestä symbolista koostuva viesti voi hyydyttää älypuhelimen tai tietokoneen.

Viesti sisältää intian telugu-kielen symbolin. Se saa viestisovelluksen, kuten iMessagen, Whatsappin tai Facebookin Messengerin kaatumaan. Mikäli ilmoitukset ovat käytössä, voi koko Springboard-kotivalikkonäkymä lakata toimimasta.

The Verge -sivuston mukaan sovellus toimii jälleen vasta kun viestiketju on poistettu. Yksi keino käyttää kaatunutta sovellusta on pyytää ystävää lähettämään uuden viestin. Tällä tavoin viestiketjuun on mahdollista päästä käsiksi ja poistaa se.

Viestiketjun voi myös yrittää poistaa, mikäli viesteihin pääsee käsiksi tietokoneen avulla. Ongelman tiedetään koskevan ainakin iOS 11.2.5 -käyttöjärjestelmää käyttäviä iPhone, iPad ja Mac-laitteita.