Ruotsalaiset juovat paljon vodkaa? 70 maan stereotypiat paljastettiin

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matkailuun ja kulttuuriin erikoistunut Condé Nast Traveler -kanava on julkaissut aiemmin videon, jossa ihmiset 70 eri maasta opettivat katsojia sanomaan kippis heidän omalla äidinkielellään. Uudella videolla ihmiset kertoat suurimmat stereotypiat, joita he joutuvat kuulemaan heidän kotimaahansa liittyen.

Kaikilla ihmisillä ei ole rahaa matkustella ja nähdä maailmaa. Moni kuitenkin tekee uutisten ja ruokien perusteella omat olettamuksensa siitä millaisia eri maat ovat ja millaisia niissä asuvat ihmiset ovat. Välillä nämä olettamukset pitävät paikkansa, mutta yleensä stereotypiat ovat kuitenkin melko suppeita ja yleistäviä.

YouTube-videolla ihmiset 70 eri maasta kertovat mitä muualla asuvat aina ajattelevat heidän kotimaastaan ja kansastaan. Monet olettamukset liittyvät ruokaan ja juomaan, mutta toisinaan stereotypiat liittyvät myös ihmisten ulkonäköön tai jopa keksittyihin satuihin.