Amputoitu bikinimallina – pääsi Sports Illustratedin uimapukunumeroon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paralympialaisiin pian osallistuva lumilautailija Brenna Huckaby on saanyt kunnian poseerata bikineissä vuoden 2018 Sports Illustratedin legendarisessa uimapukunumerossa. 22-vuotias nainen menetti oikean jalkansa osteosarkoomaa, eli harvinaista luusyöpää sairastettuaan.

Amerikkalaisen Brenna Huckabyn oikea jalka amputoitiin vuonna 2010. Ennen voimistelua harrastanut nainen päätti kokeilla lumilautailua, ja nyt hän edustaa kotimaataan tulevissa paralympialaisissa, PeyongChangissa. Hänen elämänsä tärkeysjärjestys meni uusiksi jalan amputoimisen jälkeen, ja nykyisin hänelle on tärkeintä olla onnellinen.

Hän sanoo Men’s Healthin haastattelussa, että raajojen amputoiminen ei tuhoa koko elämää. Hänen mukaansa ihmisen tulee muistaa, kuka hän on sisimmissään ja vartalo on ainoastaan työkalu. Ihmiset kannattaa poistua välillä mukavuusalueeltaan.