Tyynyliina taistelee aknea vastaan – uutuustuotteella kovat lupaukset

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Likaiset lakanat ja tyynyliinat voivat olla ihon epäpuhtauksien aiheuttajia. Nyt markkinoille on tullut tyynyliinoja, joiden kerrotaan ehkäisevän ihonhoito-ongelmia tai taistelevan jopa ryppyjä vastaan. Yksi niistä on Déjà-tyynyliina.

Puviillasatiinista valmistettu Déjà-tyynyliina on kahdeksalla kerroksella varustettu suoja tyynyn päälle. Tyynyliinassa on jokaiselle yölle oma puhdas pintansa, jonka on kerrottu ehkäisevä bakteerien ja lian kulkeutumista yön aikana ihohuokosiin. Vaikka kasvot puhdistaisi huolellisesti ennen nukkumaan menoa, voi hiuksista tai ihon yöaikaisesta hikoilemisesta kertyä likaa tyynyliinan pintaan.

Lika kulkeutuu ihmisen kasvoille yön aikana. Markkinoilla on myös silkistä valmistettuja tyynyliinoja, joiden on väitetty olevan ihoystävällisempiä. Mikäli ei halua ostaa noin 40 euron hintaista aknetyynyliinaa, kannattaa vaihtaa tavallisia tyynyliinoja tarpeeksi usein. Myös kasvojen pesuun käytettyä pyyhettä tulisi vaihtaa puhtaaseen suositusten mukaan muutaman päivän välein.