Huawei esitteli kännykällä ajettavan Porche-urheiluauton

Autot Digi · Stara.fi

Tesla lanseerasi taannoin myös Suomen teille ensimmäisen automaattiohjatun henkilöautonsa, jota voi ohjata myös matkapuhelimella lyhyitä matkoja istumatta ohjaajan penkille. Nyt Huawei on sen sijaan esitellyt kännykällä ajettavan henkilöauton prototyypin.

Huawein esitteli tekoälyä hyödyntävällä Huawei Mate 10 Pro -matkapuhelimellaan ohjattavan auton. RoadReader-projektissa Huawei haastaa paitsi kehittämänsä esineiden tunnistusteknologian mutta myös laitteensa tekoälyn nopeuden ja suorituskyvyn.

– Älypuhelimissamme on jo erinomainen esineentunnistinominaisuus. Halusimme nähdä, voisimmeko lyhyessä ajassa opettaa puhelimen ei vain ajamaan autoa, mutta tunnistamaan esineitä ja opettaa se myös välttämään niitä, Huawein Länsi-Euroopan markkinointijohtaja Andrew Garrihy kertoo.

Hankkeessa Huawei muutti Porcshe Panameran autoksi, joka ei ainoastaan näe, vaan myös ymmärtää ympäristöään. Auto tunnistaa 1.000 esinettä mukaan lukien kissan ja koiran, pallon ja pyörän sekä sopeuttaa toimintansa havaintonsa mukaan. Huawei esittelee RoadReader-projektiaan ja auton toiminnallisuuksia Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.