Nainen repi silmät päästään – lopulta ikävä syy selvisi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen 20-vuotias Kaylee Muthart on järkyttänyt teollaan koko maailmaa. Nainen oli kaivanut sormillaan silmät päästään metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Hän jäi pysyvästi sokeaksi.

Kaylee Muthart oli juossut helmikuun alussa Etelä-Carolinassa sijaitsevaan kirkkoon revittyään silmänsä ulos päästään. Nainen piteli silmiensä rippeitä edelleen käsissään, kun paikalle soitettiin pelastushenkilökuntaa avuksi. Nyt Kaylee Muthartin äiti, Katy Tompkins on kertonut, että hänen tyttärensä käytös johtui huumeiden käyttämisestä.

Parikymppinen nainen on sokeutunut pysyvästi, koska hänen näkökykyään ei pystytty enää pelastamaan. Tapausta edelsi noin puolen vuoden metamfetamiinin käyttö, joka oli alkanut synteettisen kannabiksen käytöstä. Hän oli saanut hallusinaatioita, joissa muun muassa maailma esittäytyi ylösalaisin.

Pään sisällä kuuluneet äänet olivat pakottaneet hänet lopulta uhraamaan silmät päästä, jotta hän pääsisi myöhemmin taivaaseen. Kaylee Muthartin äiti toivoo, että hänen tyttärensä tapaus toimii esimerkkinä kaikille huumeiden kanssa pelaaville nuorille. Mikäli Kaylee olisi hakeutunut ajoissa vieroitushoitoon, olisi hänellä todennäköisesti yhä silmät päässä, Tompkins kertoo People-lehdelle.