Mies yritti häiritä Boston Dynamicsin robottia – näin siinä sitten kävi

Digi · Terhi Piiroinen

Robottien on ennustettu ohittavan ihmiset älykkyydessä vuoteen 2029 mennessä. Olemme uutisoineet muun muassa Yhdysvaltojen armeijalle robotteja rakentavan Boston Dynamics -yhtiön tekeleistä, joista uusimmat osaavat toimia tiiminä ja avata ovia.

Nyt on testattu, kuinka Boston Dynamicsin koiraa liikehdinnällään muistuttava robotti SpotMini suoriutuu oven avaamisesta, mikäli sitä häiritään suorituksen aikana. Robotti on saanut tehtäväkseen avata oven, mutta sen suoritusta pyritään häiritsemään. Ihminen yrittää estää oven avaamisen.

Kun robotti on ohjattu kohti ovenkahvaa, yrittää sivussa oleva ihminen sulkea oven. Sen jälkeen robotin etenemistä yritetään estää vetämällä sitä pois ovelta päin. Robotti menettää hetkellisesti tehtävänsä, mutta kun ohjaaja antaa sille uuden käskyn oven avaamiseen, jatkaa se suoritustaan määrätietoisesti siinä lopulta onnistuen.