Luksuslukaali vai toimiva pieni koti? Toimivuus ei ole koosta kiinni

Koti & Asuminen Lux Terveys · Terhi Piiroinen

Kaupunkiasumisessa joutuu usein tinkimään elintilan suuruudesta. Pienessä kodissa on kuitenkin monta hyvää puolta, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi isosta asunnosta haaveillessaan. Kompakti koti on toimiva ja käytännöllinen.

Kun koti on maltillisen kokoinen, pysyy myös tavaramäärä usein helpommin aisoissa. Pieneen kotiin ei tule ostettua yhtä herkästi ylimääräistä krääsää tai tarpeettomia huonekaluja. Myös säilytystilojen ollessa pienet pystyy karsimaan kaikki turhakkeet pois elämästä. On sanomattakin selvää, että pieni koti on myös nopeammin siivottavissa.

Kaksikerroksisen omakotitalon imuroiminen kestää huomattavasti kauemmin kuin kahden huoneen asunnon. Pienen kodin sisustusta on helpompi vaihtaa hetken mielijohteesta yhdellä matolla, verhoilla ja sisustustyynyillä. Myös huonekalujen vaihtaminen tulee edullisemmaksi silloin, kun asunto on pienikokoinen.

Pieni asunto voi vaatia ylimääräistä luovuutta omistajaltaan esimerkiksi säilytysratkaisuja tai tilan jakamista miettiessä, toisaalta juuri nämä asiat tekevät asunnosta persoonallisen. Pienissä asunnoissa hyödynnetään jokainen asuinneliö, Popsugar muistuttaa.