Tästä tiedät koska Facebookissa kannattaa blokata joku

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sosiaalinen media voi aiheuttaa ahdistusta, koska ihmiset viljelevät epärealistisia mielikuvia elämästään. Muiden lomakuvia katsellessa tulee helposti kateelliseksi, jos oma elämä junnaa paikoillaan. Kuvat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta niiden takaa.

Reissaajalla voi olla koti-ikävä, peräpukamia tai kasa maksamattomia laskuja kotona. Instagramin kuvat ja Facebookin statuspäivitykset muuttuvat mieltä myrkyttäviksi silloin, kun niiden takia kokee ahdistusta. Toisaalta jatkuva tavoitettavuus luo paineita, eikä tosielämälle jää enää tarpeeksi aikaa ruudun tuijottamisen lisäksi. Sosiaalisen median kautta voi saada myös vainoojia.

Mikäli joku henkilö aiheuttaa ikäviä tuntemuksia sosiaalisessa mediassa, eikä hänestä pääse eroon ystävällisillä keinoilla, voi ihmisen blokata kavereistaan.

Olipa kyseessä liian utelias exä, tarpeettoman kiinnostunut tuttavuus tai harmaita hiuksia päivityksillään aiheuttava kaveri, voi hänet panna ulos sosiaalisen median tileiltä. Vastaavasti voi itse kokeilla taukoa yhteisöpalveluista, jolloin on helpompi kiinnittää huomiota elämässä tärkeisiin oleviin asioihin entisen luokkakaverin kissakuvien sijaan.