Jääpalamuotti toimii leivonnassa – käteviä suupaloja näppärästi

Koti & Asuminen Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Keittiön eri välineitä voi jalostaa myös alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi muiden askareiden avuksi. Esimerkkinä mainittakoon jääpalamuotti, jota voi käyttää monipuolisesti muuhunkin tarkoitukseen kuin jääpalojen valmistamiseen. Muottien avulla syntyy näppärästi lihaliemikuutioita ja maustekastikeannoksia.

Nyt jääpalamuotti on otettu mukaan leivontaan. Lifestyle-sivusto Tasty näyttää Facebookiin ladatulla videolla, kuinka jääpalamuotin avulla voi leipoa pieniä suupaloja herkkusuille. Lehtitaikina asetellaan muotin koloihin ja täytetään haluamillaan täytteillä. Sisään voi panna suklaata, vadelmahilloa, vaahtokarkkeja, keksejä.

Herkut voivat olla myös suolaisia, kuten juustoisia pikkupasteijoita salamilla, pestolla tai paprikalla höystettynä. Kolot peitetään taikinalla ja kumotaan uuninpellille. Leivonnainen kannattaa voidella munalla ja paistaa sen jälkeen 200 asteessa puolen tunnin ajan. Samalla idealla voi hyödyntää myös kananmunakennoja ja muffinssivuokia, mikäli haluaa tehdä kerralla isompia suupaloja.

Ice Tray Puff Pastry Pockets

Hack your ice tray and make delicious puff pastry bites like these 😍!FULL RECIPE: https://tasty.co/compilation/ice-tray-pastry-pocketsShop our essential kitchen products here: http://bit.ly/2ogTjN9 – We may make some $$ if you buy!

Publié par Tasty sur mardi 20 février 2018