Turkikset kielletään Lontoon Camden Marketilla – myyntikielto voimaan huomenna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lontoon suosittu turistikohde ja paikallisten arvostama Camden Market on asettanut kauppiaille kiellon turkistuotteiden myymiseen. Maaliskuun ensimmäinen päivä voimaan astuva kielto mukailee tunnettujen kauppakeskusten ja suunnittelijoiden linjausta.

Camden Market tukee paikallisia pienyrittäjiä, mutta turkikset eivät sovi markkina-alueelle ja ostoskadulle. Shoppailukeskuksen linjaus on yhteneväinen Selfridgesin, Libertyn, Vivienne Westwoodin ja Stella McCartneyn jo käytössä oleviin säädöksiin turkiksiin liittyen. Yrittäjät eivät halua myydä pelkästään nahkansa takia kuolleiden eläinten jäännöksiä.

PETA kampanjoi parhaillaan turkisvapaan Britannian puolesta. Järjestö on pyytänyt Yhdistyneen kuningaskunnan päättäviä viranomaisia asettamaan kiellon, joka estäisi kaikkien turkisten maahantuonnin ja myynnin. Camden Market on Lontoon suosituin tori, Evening Standard uutisoi.